As You Like It Quiz

Posted: May 7, 2010 by orlandoayli in fun, general, Globe, Quizzes and Puzzles
Tags: ,

1) As You Like It opens with a dispute between two brothers and the theme of brotherly relationships is central to the play. there are two sets of brothers in the play, what are their names?

A) Duke Frederick and Duke Charles Oliver, Orlando and Jaques De boys

B) Duke Frederick and Duke Charles: Oliver, Orlando and Jaques De boys

C) Duke Frederick and Duke Senior: Oliver and Orlando De boys

D) Duke Frederick and Duke Senior: Oliver, Orlando and Jaques De boys

2. What does Rosalind give Orlando after he defeats Charles the wrestler ?

A) A ring from her finger

B)  A lock from her hair

C) A chain from her neck

D) A letter from her father

3) In act two Amiens sings: Come hither, Come hither, Come hither. Her shall he see no enemy….. What is the following line?

A)  But chiding frosh of winter

B) But stag running through the heather

C) But huntsman, blow and quiver

D) But winter and rough weather

4) Who utters these immortal lines: “all the world`s a stage, all the men and women mearly players. They have their exits and their entrances, and one man in his time plays many parts” ?

A) Touchstone

B) Jaques

C) Duke Senior

D) Rosalind

5) What is Celia`s name while she is disguised in the forest?

A) Aliena

B) Phebe

C) Audrey

D) She does not change her name

6) Why does Rosalind in disguise as Ganynede, agree to pretend to be Rosalind for Orlando

A) So Orlando can practise wooing her

B) Because Orlando misses her

C) To keep them entertained in the forest

D) To cure Orlando of love

7) Who writes a love letter to Rosalind (as Ganymeade)

A) Silvius

B) Amens

C) Orlando

D) Phoebe

8) Which character says, the fool doth think he is wise man knows himself a fool

A) Orlando

B) Jaques

C) Touchstone

D) Duke Frederick

9) Which character does Touchstone reprimand and dismiss for loving Audrey, who Touchstone himself has decided to marry

A) Silvius

B) William

C) Corin

D) Sir Oliver Martext  

10) Why does Frederick return his crown to his brother. Duke Senior.

A) He falls in love

B) He is persuaded to by Jacques

C) He is converted by an old religious man

D) He is attacked by a lion, and thus achieves enlightenment.

This information was based on work soursed from fun trivia .com

Advertisements
Comments
  1. evelinasec says:

    Good stuff ROH, I’ll get my answers here soon. 8)
    Could you check through and correct your spellings? Would it help if I put the words you need to correct in a different colour?
    Have a great weekend!

  2. Aleunam says:

    1-d; 2-c; 3- I’ll have to go away an look it up! 4-b; 5-a; 6-a; 7-d; 8 – b; 9-c; 10-c.

    I enjoyed doing the quiz – Hope I did not do too badly, Ryan.

  3. globeayli says:

    Well done Ryan – this is a brilliant quiz! Really well constructed chronologically through the play and some brilliant options for each question which makes it really challenging. Kate

  4. evelinasec says:

    Is it al your own work Ryan? sorry to ask, but there a few things here i can’t imagine you writing!
    Anyway my answers:
    1. c
    2. c
    3. d
    4. b
    5. a
    6. a
    7. d
    8. c
    9. b
    10. d

  5. Megan says:

    I really like the quiz! Some of the questions are a bit hard for me! I think I will have to do some As You Like It Homework!!

  6. ROH says:

    thanks and yes its my own work with a little inspiration from googl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s